Solos Bach & Gould

Solos Bach & Gould. Fotos: Toni Bofill

 

Les Variacions Goldberg,  de J.S. Bach, van ser publicades l’any 1742 amb el nom de Keyboard practice. Són partitures d’entrenament en què els ballarins de l’espectacle que ens proposa Temporada Alta, Mireia de Querol i Albert Quesada , executen els seus moviments com notes musicals dins el pentagrama. La partitura sonora, proposada  a Solos Bach & Gould , consisteix en cadències d’una gravació de les Variacions Goldberg que el pianista canadenc Glend Gould va enregistrar el 1955 i el 1981. Dues interpretacions diferents d’una mateixa partitura.

Ballarins i pianista mantenen un diàleg constant i discontinu, canviant l’enfocament segons la percepció del que van creant, del que van assajant. Els melòmans reconeixen en Gould un estil analític que lady era pills ha sabut llegir el dinamisme, la vivacitat i la profunditat de l’articulació dels temes d’aquesta obra de Bach. I, en aquestes gravacions, podem fins i tot sentir el seu inconscient en forma de xiuxiuejos.

Albert Quesada fa les seves pròpies acotacions entre els comentaris de Gould, instruccions per als ballarins que veiem projectades en una pantalla. D’aquesta manera, els cossos sobre l’escenari es converteixen  en unes tecles per fondre’s amb el so i la paraula del magistral Glend Gould, que juga com fa A. Quesada a donar forma al seu espectacle.

Dits i peus, que metamorfosegen  al servei del fenomen de la sinestèsia, com a receptors i transmissors d’estímuls, ens ofereixen una guia en moviment del procés de creació over the counter pills i d’investigació musical.

Albert Quesada, audaç i subversiu, empra una tècnica on la llibertat d’expressió, amb finalitats experimentals, dibuixa el to dels seus espectacles.

A Solos Bach & Gould gaudim de  la simbiosi entre la música i la dansa .El cos es converteix en un instrument al servei de la interpretació de la partitura. Assistim a  un procés tan íntim com l’alquímia de la creació artística.

 

Solos Bach & Gould. Foto: Toni Bofill

Clica per veure el vídeo!

 

 

 

 

 Una resposta a “Solos Bach & Gould

  1. Rosa ha dit:

    Laura, M’agrada molt el teu artícle però me’n faria millor idea de l’obra si poqués veure el video, per el que sembla no hi es.

Escriu un comentari

Eliminació comentaris ofensius
Temporada Alta 2010 es reserva el dret d'eliminar aquells missatges publicats al bloc "Apunts de Temporada"
que no facin servir un llenguatge respectuós, o que incorporin continguts que es considerin il·legals,
amenaçadors, o amb expressions ofensives per a la dignitat de les persones.

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline